Hét keurmerk voor de afbouw: ook iets voor u?

De Erkenningsregelingen voor stukadoors-, vloeren-, terrazzo- en plafond- en wandmontagebedrijven hebben zich door de loop der jaren ontwikkeld en afgestemd op de eisen die zakelijke opdrachtgevers aan een afbouwbedrijf stellen.

Voor bedrijven met een keurmerk zijn er diverse voordelen. Heeft u interesse in het keurmerk Afbouwkeur? Door enkele meerkeuzevragen te beantwoorden, weet u binnen een minuut of uw bedrijf aan de basisvereisten voldoet. 

Onze online keurmerkcheck bestaat uit slechts zes vragen: door antwoord te geven op enkele meerkeuzevragen, weet u binnen een minuut of uw bedrijf aan de basisvereisten voldoet. Als dat zo is, kunt u uw contactgegevens achterlaten en neemt een secretariaatsmedewerkster vanzelf contact op om uitleg te geven over de toelatingsonderzoeken. Want de eerlijkheid gebiedt te melden: met het beantwoorden van zes vragen verdient u nog geen keurmerk. Er wordt daarom op kantoor en op de bouwplaats getoetst of u (en eventueel ook uw medewerkers) dusdanige kwaliteit leveren, dat aan de eisen van de erkenningsregeling voldaan wordt. Groot voordeel van dit toelatingsonderzoek is, dat u direct allemaal handige - en vooral praktische - tips krijgt: hoe het beter kan, efficiënter misschien, of zodanig dat u essentiële ondernemersrisico’s indamt.

Geen administratieve rompslomp

Als ondernemers lezen over deelnamevereisten, gecontroleerde kwaliteit en gestructureerde bedrijfsprocessen, gaan bij velen alarmbellen rinkelen. Dan wordt direct een associatie met enorm veel (onnodig) papierwerk en administratief werk gemaakt. Soms is er ook wel koudwatervrees dat een controleur de financiën wil inzien. De bezoeken van de onafhankelijke inspecteur zijn daar echter helemaal niet op gericht.

Controle om te verbeteren

De onafhankelijk controleur kijkt juist naar de bedrijfssituatie; hoe kan er zo praktisch mogelijk hoge kwaliteit van product- en dienstverlening worden gerealiseerd. Praktijkgericht wordt er gekeken naar zaken als bedrijfsorganisatie, offertes, meer- en minderwerk, planning, klachtafhandeling, scholing, Arbo & milieu, de uitvoering van werkzaamheden, etc. Allemaal onderdelen die voor uw bedrijfsvoering belangrijk zijn om deze zo efficiënt en gestructureerd mogelijk te laten verlopen. Bovendien zijn dit allemaal zaken waarvan aannemers het belangrijk vinden dat dit bij hun onderaannemers goed geregeld is.

Geef uw vakwerk ook een keurmerk!

Stuckeur, Vloerkeur en Plafond & Wandkeur bieden u als ondernemer dus belangrijke voordelen, maar ook uw (potentiële) opdrachtgevers geeft u met het keurmerk het vertrouwen dat zij geen risico’s lopen. Geef uw vakwerk daarom een keurmerk!

Direct naar de online keurmerkcheck!