Hippe tempel

Wat Ananda Metyarama Thais Boeddhistische tempel is de oudste en enige Thais Boeddhistische tempel in Singapore die koninklijke bescherming ontvangt van de Thaise koninklijke familie. Naast haar historische heiligdom werden de faciliteiten uitgebreid met een nieuw blok. 

Er moest meer plaats worden geboden aan monniken, extra gebed zalen, meditatie centra, Dharma klaslokalen, een Museum en een grote ruimte voor gemeenschappelijke festiviteiten tijdens belangrijke data in de boeddhistische kalender.

Men wenste in het ontwerp geen architectonische tradities van Thaise tempels terug te zien, maar juist "reflectie". Daarom is in het ontwerp verlichting een duidelijk thema en is een oud verhaal over mediteren onder de boom van Boddhi als uitgangspunt genomen.

Er is een ingewikkeld spel van raampartijen en doorkijkjes gerealiseerd. Op het gebied van buiten stukadoorswerk is een hoogstandje geleverd. Het gebouw maximaliseert daglicht en uitzicht op de groene terrassen buiten. Dit geeft de illusie van een stedelijk "boom" gebouw, dat een visuele verlichting voor de bewoners in de buurt zou bieden.

Hoewel schijnbaar willekeurig worden de positie en grootte van de vensters eigenlijk in tabelvorm gerelateerd aan de mate voor natuurlijke verlichting. De constante verandering van licht en schaduw via deze ramen kan het beste worden ervaren in de gebedshallen. Het moet de monniken eraan herinneren dat verandering en vergankelijkheid van het leven de enige constante factor is.

Boeddhistentempel 01.jpg

Boeddhistentempel 02.jpg