Abstract en inspirerend

Het VitraHaus, gebouwd door Herzog & de Meuron, is de flagshipstore van Vitra in Basel. Het heeft een dag- en een nachtaanzicht. 's Avonds slaat de oriëntatie om: overdag kijken de bezoekers vanuit het huis op het landschap en als het donker wordt straalt het van binnenuit verlichte gebouw naar buiten, terwijl de eigen vormen opgaan in de duisternissen. 

Homepage abstract.jpg

Buitenste pleisterlaag

De antraciettint van de buitenste pleisterlaag brengt eenheid in het complex en verbindt het met het landschap eromheen.

Stijlrichtingen

Het VitraHaus biedt plaats aan meubelensembles in uiteenlopende stijlrichtingen, de grootste klassiekers van Vitra en de nieuwste ontwerpen van hedendaagse designers.

Driedemensionaal samenspel

De stapeling en de verbindingen van de twaalf huizen, waarvan de vloerplaten telkens de nok van het huis eronder doorsnijden, leveren een driedimensionaal samenspel op van een stapel huizen.

Abstracte elementen

De afzonderlijke huizen zijn opgevat als abstracte elementen; ze zijn op enkele uitzonderingen na alleen aan de kopse kanten voorzien van glas en zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een extrusiepers komen.